Lemon Meringue Cheesecake

20180630_080731

Din capitolul “hai sa incercam sa vedem cum iasa” si pentru ca rau nu are cum,, si imaginatia spre final isi spune cuvantul, am zis hai sa incercam si cu lamaia sa ne jucam putin. Incepem ca de obicei pentru cheesecake cu blatul:

320 gr biscuit

100 gr unt (depinde cat de seci sau uleiosi sunt biscutii)

50 gr zahar

Topim untul, biscutii ii blenduim bine, amestecam cu zaharul , untul si putem pune si putina esenta de vanilie. Totul punem intr-o forma de tort cu peretii detasabili, unsa cu unt si cu hartie de copt in partea de jos. Apasam un cu pahar pe biscuit in partea de jos si in lateral ca sa ii facem loc frumos la crema de branza. Bagam totul la frigider.

Cuptorul putem déjà sa punem la 150 C si incepem cu crema.

500 gr mascarpone

300 gr crema branza cu gust de vanilie (am gasit la Lidl)

250 gr zahar

30 gr faina

270 gr smantana

1 lgta jumatate esenta vanilie

1 lgta jumatate coaja lamaie (de la 2 -3 lamai)

5 oua

Cremele cu zaharul si cu faina le mixam incet pana se omogenizeaza. In alt bol punem smantana cu vanilia si coaja de lamaie,

20180629_193502

le mixam bine, apoi le turnam peste cremele de branza si le mixam si acolo putin. Peste incepem sa punem cate 1 ou si mixam pana se incorporeaza toate ouale.

20180629_193856

Scoate din frigider blatul , turnam mixul de crema peste si dam la cuptor pentru 1ora si unsfert.  Verificam sa nu prinda culoare prea galbuie, altfel mai reducem din foc. Dupa ce a trecut timpul, oprim focul si mai lasam 30 de min in cuptor fara sa deschideti usa. Dupa cele 30 minute, scos din cuptor si bagat la frigider. Acum ne putem  sa ne apucam si de curdul de lamaie.

105 ml zeama de lamaie  (de la 3-4 lamai)

5 lgte coaja lamaie

130 gr zahar

9 galbenusuri oua

70 gr unt sarat

Se pun toate intr-un bol, bolul pus la baie de aburi si amestecat bine pana cand incepe sa fiarba apa si degetul cand probezi sa te arda putin… ar trebui undeva la 90 grade sa ajunga,,, mai putin pana la temperature de fierbere,,, dar si cat sa se ingroase putin. Cand e gata scoatem din frigider cheesecakeul si turnam peste fix in locul format cat s-a lasat in jos blatul de branza. Bagam inapoi in frigider si ne apucam de meringue topping..

245 gr zahar

1 lgta si jumatate zeama lamaie

1 lgta esenta vanilie

5 albusuri mari de ou

Punem si aici toate intr-u bol la baie de aburi la care amestecam bine, ar trebui aduse la o temperature de 60 grade C, pana undeva cat sa simtiti ca incepe sa fie fierbinte ca sa nu puteti tine degetul si visual,, sa prinda o culoare mai albuie de zahar. Luati repede de pe foc… turnati intr-un bol mai mare si incepeti sa mixati la viteza mica si tot crescanda cam 7 minute pana cand aveti o spuma tare.

20180629_222348

Se scoate din frigider  cheesecakeul, cu o lingura se ia din spuma si se incepe sa se puna de la margini catre mijloc pana se acopera totul, apoi ne putem juca si lingura sa ii dam forme ca apoi cu un arzator sa ii dam si o culoare ( daca nu aveti arzator, puneti cuptorul la maxim,, 220-240 grade,, si il bagati din frigier direct in cuptor pentru 5 minute pana sa ia o culoare mai galbuie la varfurile facute).

20180629_223538

Astfel a iesit minunatia… bagati la frigider 3-4 ore si pofta buna  in acea zi sau maxim a doua zi ce mai ramane! J

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s