Banana pudding cheesecake

Daca te uiti prin casa si vezi ca ai niste banane fara chef sa fie mancate, niste biscuit adunati si pentru ca inca e sezonul visinelor, ce poti face din toate astea decat o bunatate racoroasa :). Asa ca sa incepem cu blatul de biscuit:

300 gr biscuiti (asta depinde cat va place sa fie stratul de gros pt forma – am forma de 26 cm)

110 gr unt

1 lgta esenta vanilie

1 lingura zahar

Se topeste untul, se blenduiesc biscuitii, se ameste totul impreuna cu esenta de vanilie si zaharul. Forma de copt se da putin cu unt ce a mai ramas din cel topit si peste unt se pune folia de copt ca sa se prinda mai bine de tava. Se pune tot amestecul de biscuiti, se preseaza cu fundul unui pahar si se pune la frigider.

La crème incepem cu budinca

100 gr zahar

30 gr amidon

½ lgta sare

500 g lapte

4 galbenusuri ou

2 lgte unt

3 banane

1 lgta esenta vanilie

Zaharul cu amidonul si sarea se pun intr-o oala, se amesteca si peste ele se pune laptele si gabenusurile una cate una si se amesteca totul pana se omogenizeaza , apoi si untul si se pune totul pe foc, se amesteca incet incontinuu pana cand incepe sa fiarba 1 minut. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Bananele se taie marunt si impreuna cu esenta de vanilie se zdrobesc si se pun peste bundinca , se amesteca bine si se lasa la racit in continuare.

20180616_165358

Se parat facem crema de branza

500 gr crema branza

50 gr zahar

2 oua

2 lgte esenta vanilie

1 lgta zeama de lamaie

Intr-un bol se pune crema de branza, se mixeaza incet in timp ce se adauga pe rand cele 2 oua, apoi se adauga si esenta de vanilie si zeama de lamaie, se mixeaza pana se incorporeaza si nu mai mult.

Se poate da drumul la cuptor 165 grade.

Daca budinca este calduta se poate pune din ea peste crema de branza si se amesteca incet cu o spatula pana s-au combinat cele crèmele.

20180616_170259

20180616_170516

Se toarna in forma de copt si se baga la cuptor 40-45 minute la 165 grade. Dupa se opreste focul si se lasa in cuptorul nedeschis inca o ora, apoi se poate lua si baga la frigider (peste noapte)

20180617_093403

Si ca sa fie gustos si frumos din ceva visine delicioase facem si ceva bun.

500 gr visine

1 lingura zahar

1 plic gelatina

Gelatina se pune 100 ml apa la dezhidratat.

Se scot samburii de la visine, se pun pe foc impreuna cu zahar, se da o tura la fiert, se iau de pe foc, se strecoara si se dau prin blender. Dupa ce s-au racit putin sa nu fie fierbinti visinele, se iau 3 lingurite din gelatina si se amesteca bine apoi se toarna peste cheesecake cat sa nu treaca de margini. Se pune din nou la frigider o ora apoi se mai poate orna cu ce se doreste peste.

20180617_125003

Se zice cu cat sta mai mult la frigider devine mai buna…. Eu nu am apucat niciodata sa testez asta! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s