Tiramisu vs. pavlova

20180609_132111

Tiramisu pavlova

De ce si tiramisu si pavlova… pentru ca amandoua sunt bune pe timp de vara (tiramisu un gust usor si pavlova unul racoros) si nu eram decis… plus ca galbenusurile erau pentru una si albusurile pentru alta! Asa ca.. sa incepem cu inceputul:

Blatul de albusuri(bezea):

6 albusuri

180 gr zahar

2 lingurita amidon

1 vf sare

1 lingurita otet

De inceput punem cuptorul la 160 grade si apoi ne apucam. Albusurile se bat impreuna cu zaharul pana cand se formeaza o spuma groasa, apoi se pun linguritele de amidon ,  sarea si otetul. Totul se amesteca cu o spatula incet cat sa se combine totul. Se ia o tava de cuptor cu o hartie de copt pe ea si se face un cerc putin mai mic decat va doriti pentru ca bezeaua isi fa mari volumul. Daca va mai ramane puteti face forme mici pe langa beaza  la o ditanta de 5 cm de cerc. Bagati bezeaua in cuptor cca 15 min, apoi dat cuptorul la 150 grade si mai lasati 1 ora jumatate. Daca vedeti ca vrea sa prinda o culoare aurie puteti sa mai reduceti putin temperature. Cand e gata opriti cuptorul si lasati-o acolo fara sa deschideti usa inca o ora.

Intre timp puteti sa va ocupati de partea de tiramisu:

6 galbenusi

200 gr zahar

300 ml smantana frisca

500 ml mascarpone

1 esenta vanilie

24 piscoturi

1 caserola affine, 1 fragi si 1 visine

Galbenusurile se pun la aburi impreuna cu zaharul, se amesteca incet cu un tel pana s-a dizovat tot zaharul si incepe sa se ingroase incet . O luati de pe foc si o mixati 2-3 minute pana se face o crema aerata si gustoasa.

20180608_085716

In alt bol mixati mascarpone cu smantana pt frisca si estenta de vanilie. Cand e destul de racita crema de galbenusuri o imbinati cu cea de mascarpone cu o spatula incet. Gustati cu 1 deget. Si o puneti la frigider.

20180608_090011

Mai ne trebuie o frisca batuta bine pentru partea de pavlova pe care o puneti iara in frigider.

Se poate scoate si bezeaua din frigider si bagati-o la frigider.

Cu fructele din toate va lasati putin deoparte pentru partea de final si restul le puneti intr-o cratita la foc (visinele scoateti samburii), plus inca 2 linguri bune de zahar si 1 lingura de amidon. Amestecati pana fac zaharul lasa un sos gros, adaugati 200 ml apa si mai lasati putin pe foc. Lutati de pe foc, strecurati si sucul il tineti pentru a inmuia piscoturile in el.

Pentru asamblare, se iau miscoturile, se inmoaie in sucul de fructe (nu mult) si se pun  intr-o forma rotunda sa se faca partea dejos. Peste se pune crema de mascarpone, apoi bezeaua, apoi frisca batuta, apoi fructele fierte si strecurate, apoi alta tura de piscoturi inmuiate  si crema de mascarpone la final. Se baga la frigider peste noapte.

Am ales sa decorez cu niste sticksuri cu ciocolata alba in ele, prinse intre ele cu ciocolata inmuiata pe aburi. In partea de sus fructele oprite cu putin suc de fructe si ciocolata alba si bezea cea a mai ramas.

20180609_132057

Pofta buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s