Banana-cheese ring

20180401_215129

 

Pentru ca ne place cheesecake-ul , dar sa il facem si altcumva…hai sa facem cu crema ascunsa in mijlocul blatului! 🙂 si sa zicem ca mancam o prajitura in forma rotunda. Pentru toata treaba asta e nevoie de: Crema:

450 gr crema de branza (eu am cumparat mascarpone 500gr),

zahar pudra 80gr ( am pus 100gr),

1 lgta esenta vanilie

Se pun toate intr-un bol, se amesteca bine cu o spatula si se pune la frigider.

20180331_093302

Se da drumul la cuptor la 180 grade sa fie pregatit.

 

Pentru blatul de banana:

4 banane

4 lg ulei

1 ou

100gr zahar

1 lgta esenta vanilie

185gr faina

1 lgta bicarbonate sodium

1lgta praf de copt

1 lgta scortisoara

Varf sare

 

Intr-un bol mai mare se zdrobesc bananele cu furculita, apoi se adauga restul cantitatilor si se amesteca cu o spatula pana e totul incorporat.

20180331_09325220180331_094913

Se ia o forma de copt sub forma de inel, se unge cu lei peste tot, apoi se toarna jumatate din compozitia de blat, apoi cu o lingura se ia din crema de branza si se face un inel de crema in mijlocul formei peste aluat ( mi-a mai ramas crema de branza pe care am pus-o inapoi in frigider pentru alte idei).

20180331_100234

Se toarna incet peste crema de branza si restul aluatului. Se pune in cuptor pentru 30 minute pana sa prinda o culoare frumoasa galbuie. Dupa ce s-a facut, se scoate din cuptor putin la racit, apoi se intoarce  si se scoate din forma pe un blat.  (Se recomanda sa aveti o forma de copt din metal. Am avut din silicon, din aceasta cauta nu s-a copt  blatul si a mai trebuit sa il pun la copt 15 min in cuptor direct scos din forma).

20180331_12210120180331_104713

Dupa ce s-a racit am inceput sa fac si caramelul:

200 gr zahar

90 gr unt

120 ml smantana pentru frisca

Puneti zaharul intr-o tigaie pe foc mediu spre mare. Amestecati incet pana se inmoaie tot sic and ajunge la temperature de fierbere imediat si puneti untul si amestecati rapid sa se inmoaie totul. Cand untul s-a imbinat cu zaharul topit luati de pe foc tigaia si puneti smantana pt frisca amestecand rapid si aici. Dupa ce e totul combinat turnati caramelul intr-o caserola sa se raceasca putin. (Atentie: Din momentul cand da sa fiarba imediat si untul aruncat in tigaie si topit repede si apoi luat de pe foc, altfel riscati sa prinda gust de caramel ars/amarui).

 

In timp ce se raceste putin caramelul pentru ca mi-a mai ramas putina compozitie de crema de branza, am luat niste biscuiti aruncati prin dulap, i-am zdrobit si cu putin unt topit si esenta de vanilie amestecati , pus in 4 pahare, peste crema de branza.  Apoi din 6 capsuni tocate si o lingura de zahar pus pe foc cu putina gelatina inmuiata inainte intr-un pahar, amestecata cu capsunile luate de pe foc, rasturnat in cele 4 pahare si bagat in figider. Pentru ca mi-a mai ramas smantana pentru frisca 80gr  (cutia fiind de 200gr) am pus-o pe foc cu ceva ciocolata ( cine nu are ciocolata in frigider?..) , inmuiata am turnat-o peste partea de capsuni si totul a iesit ceva delicious.

20180331_203529

Avand si ciocolata topita si caramelul am zis sa ornez blatul jumatate cu cioco si jumatate cu caramel…

Pus peste noapte la frigider si…Pofta !

Rezultatul a iesit pe masura! 🙂

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s