Cheesecake cu fructe de padure

20180112_131239

Daca am avut cerere pentru un cheesecake cu fructe de padure…. trebuie sa te comformezi cererii,,, nu? Asa ca m-am pus pe treaba, am avut pe la mine prin dulap vreo 300 gr biscuiti, untul cam 150 gr si o smanatana pentru frisca (100ml) prin frigider, esenta de rom, de lamaie si un colorant albastru in dulap si de restul am fugit la cumparaturi: branza pentru cheesecake 1 kg, doua ciocolati albe fiecare de 100gr, 4 oua faine si zahar pudra cam 140 grame.

M-am apucat de treaba, am inceput cu blatul de biscuti, i-am bagat intr-o punga, i-am zdrobit bine cu un sucitor, apoi untul topit peste si o lingurita esenta de migdale, amestecat bine bine, aruncat totul intr-o tava rotunda de 28cm cu pereti detasabili si o hartie de copt sub. Am nivelat frumos cu un pahar, cuptorul l-am avut deja pus la 180 grade, am pus tava inauntru cam 15 minute cat timp sa ma apuc de facut crema.

Branza am pus-o intr-un bol mai mare si am inceput sa amestec cu un tel incet in timp ce puneam cate un ou si zahar praf, amestecand incet sa nu se faca bule de aer pana am terminat cele 4 oua si zaharul pudra.

20180111_193916

Intr-o oala mai mica am pus 100ml smantana pt frisca si cele 200gr ciocolata alba, le-am topit incet pana s-a disolvat toata ciocolata si apoi am turnat totul peste crema de branza amestecand rapid.

20180111_195025

Am adaugat apoi si esenta de lamaie o lingurita, apoi din tot amestecul am scos un sfert din compozitie in alt bol in care am pus putin colorant albastru pentru a ma juca putin si cu culorile : )

Tava scoasa din cuptor e pregatita sa turna compozitia de branza. Turnam intai crema multa  si apoi peste cea albastra, la final ne jucam cu o furculita prin crema sa o marmoram putin.

20180111_195804

Focul de la cuptor il dam la 150 grade, punem tava inauntru si asteptam o ora si 15 min sa vedem ce minune se intampla. Dupa acest interval oprim focul si deschidem putin usa cuptorului,  cam 30 minute o tinem asa ca sa nu crape cheesecakeul. Scoate din cuptor si mai lasam pana se raceste cat de cat si apoi il punem 3-4 ore sau peste noapte in frigider.

Cu fructele de padure le-am cumparat congelate ..cam jumatate de kg. Le-am pus cam 3/4din ele intr-o oala impreuna cu 4-5 lg de zahar la foc mic si le-am amestecat pana au inceput sa lase zeama, apoi la foc putin mai mare pana s-au cam dizolvat toate. La final am oprit focul si am aruncat si restul fructelor peste compozitia fierbinte, am amestecat bine, le-am lasat la racit 15 minute si am turnat totul peste cheesecakeul racit.

Pus in frigider din nou si… deliciu total. : )

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s