Tiramisul copiilor

Aveam pofta sa fac ceva dulce si fain, dar si sa fie cu specific ceva de sarbatori, mos Nicolae…. Am zis sa incerc un tiramisu, dar ca sa fie bun pentru fetita, am inlocuit cafeaua cu suc de portocale, i-am pus si un blat subtire de biscuiti ca sa poata sa fie mai ferm in partea de jos cand in pune pe farfurie. Un décor de sarbatori si gata de gustat!

20171205_081025

Pentru blat am folosit

250 gr biscuiti,

50 gr unt,

esenta de rom (asta ca sa ii dea un gust de  sarbatoare)

cacao

 

Pentru crema de mascarpone:

6 oua la temperature camerei

90gr+60gr zahar

2 lgte esenta vanilie

500gr mascarpone

Varf sare

Suc de la o portocala

20 piscoturi

 

Ornat

Ciocolata alba, amaruie

Pt  royal incing:

1 albus ou

130gr zahar pudra

1 lgta amidon

2 lgte zeama lamaie

 

Bunnn. Acum sa trecem la treaba! 🙂  Biscuitii zdrobiti bine, untul la temperature camerei se amesteca bine bine cu biscuitii si la final se pune esenta de rom si cacao, se omogenizeaza pana va saturati de mirosul fain (salam de biscuiti). Se pune totul intr-o forma detasabila 26cm.

20171203_171333

Pentru crema, luam un  bol in care punem galbenusurile de la ou si 90gr zahar

20171203_171432

si o mixam pe baie de aburi pana cand se face de un galben pal, cremos si sa inceapa sa fie fierbinte la deget cand o incercati (cca 70 C). De fiecare data cand faceti testul cu degetul sa nu uitati sa si gustati 🙂 …e mmmmm!!!  Adaugati esenta de vanilie, mixati putin si turnati totul in alt bol sa se raceasca mai rapid. Adaugam mascarpone pe care il mixam incet si apoi sa nu uitati de testul cu degetul…mmmm!

20171203_173244

Albusurile le mixam cu 60gr zahar si varful de sare pana cand va plictisiti si daca intoarceti bolul sigur nu cade din el.

20171203_174401

Cu o spatula luati cate putin din albusuri si amestecati cu crema de mascarpone pana devine se imbina perfect.

Punem jumatate din amestec peste blatul de biscuit, apoi piscoturile le inmuiem pe o parte in suc de portocale (ca sa fie bun si pentru copii) si le punem cu partea inmuiata in sus peste crema, pana cand am facut un nivel doar din piscoturi,

20171203_175912

apoi turnam crema cea ramas peste , nivelam frumos si punem la frigider 4-6 ore sau peste noapte.

Puteti orna cum vreti! Eu ca sa nu pun cacao, am ras ciocolata amaruie si ciocolata alba peste sub forma de fulg.

20171204_073344

Peste ciocolata alba ca sa fie fulgul si mai de culoare alba am facut un royal icing: Am pus intr-un bol albusul de ou si am mixat cu cate o lingura din zaharul pudra (cernut de 2 ori), pana cand am obtinut o crema placuta (cca 10 min). Peste am turnat zeama de lamaie si amidonul si am mai mixat putin. Pus totul intr-o forma de ornat si facut  forme dupa ideile fiecaruia.

Ce sa zic,, a iesit un deliciu pe placul tuturor…! 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s